Het verhaal van Frederike beheerster en nachtwaker bij de Kiboe;

Vannacht rond 2.30 uur is via een kiezersnee het eerste schapenlammetje van dit jaar geboren.
Moeder Blackie was al vanaf een uur of acht ’s avonds bezig: ze was erg onrustig en kon niet goed liggen, echte weeën kwamen niet en na een controle voelde ik helemaal niks………….
De dierenarts gebeld en even met hem overlegd, na wat uitleg nog een keer gevoeld en toen voelde ik wel een neusje maar geen pootjes. Ik was bang dat het lam verkeerd lag en zag dat Blackie steeds meer moe werd en maar geen echte pers-weeën kreeg. Toen toch maar de dierenarts laten komen, het was inmiddels iets voor twee uur in de nacht.
Vlug alles voorbereid op de komst van de dierenarts: kleine kip in kooi uit de binnenstal naar ernaast, katten in de noodkantine, stal met dikke laag stro bedekt en schaap naar binnen gehaald. Dierenarts Paul was er om kwart over twee en na controle van hem bleek het lam wel goed te liggen, maar er met geen mogelijkheid uit te kunnen: te groot!
Toen vlug de tafel in de keuken in gereedheid gebracht en daar hebben we een keizersnede gedaan. Het ramlam bleek inderdaad heel erg groot maar gelukkig wel in leven!
Terwijl dierenarts Paul het moederschaap weer dicht maakte, hield ik het snel een beetje droog gemaakte lam voor haar neus en gelukkig begon ze het meteen te likken. Na de hele operatie moeder en lam in de stal gezet en daar staan ze nu samen. Het lam dronk meteen bij zijn moeder.
Het Lammetje doet het uitstekend!! Hij holt al rond en drinkt prima. Moeder Blackie is nog erg moe en heeft het koud, we hebben warmte lampen voor haar opgehangen. Ze heeft al wel wat gegeten en gedronken….. Het lammetje is vernoemd naar de dierenarts en heet Paul.
Na een spannende avond en nacht ben ik ook behoorlijk moe, maar voldaan!
Groeten, Frederike