‘Voor de Kiboe is pinnen echt winnen! Vandaag (19 december jl.) hebben we van elke met pin betalende klant een bedrag gedoneerd: 500.-‘ Twitterde @Jumboeerbeek gisteren. Elly van Oorsprong, penningmeester van de Kiboe, heeft het bedrag van Casper Heine in ontvangst mogen nemen.

Een prachtig gebaar van een echte Eerbeekse ondernemer die de Stichting Kinderboerderij Eerbeek (De Kiboe) hiermee geweldig ondersteunt!

‘Dit is geweldig, zegt Xavier, voorzitter van de Stichting; Na het stuk, dat enkele weken in het Brummens Weekblad is gepubliceerd, lijkt het wel of Eerbekers zich mede verantwoordelijk voelen voor het behoud van de kinderboerderij.  Mensen lijken zich te realiseren dat de Kiboe zich al jaren zonder enige vorm van gemeentelijke subsidie redt. Een groot compliment naar het vorige bestuur en alle vrijwilligers.

Het zijn de vrijwilligers (de Kiboe heeft geen betaalde krachten, ook niet in het bestuur) maken het mogelijk de kinderboerderij te behouden voor Eerbeek en omgeving. Zoals het al stuk aangeeft, bevindt de Kiboe zich in financieel zwaar weer, maar met acties en de ondersteuning van lokale ondernemers, zoals Casper Heine, en gezinnen die ‘vriend van de Kiboe’ worden, ziet de toekomst er al stukken rooskleuriger uit. Het bestuur heeft zich voorgenomen om er alles aan te doen om de Kiboe te behouden en zetten zich er 100% voor in. Met een beetje hulp van de omgeving, moet dat te realiseren zijn.