Het bestuur

Nicole Veuger

Nicole Veuger  Voorzitter

Mijn naam is Nicole Veuger. Ik woon al zo’n 15 jaar met veel plezier in de gemeente Brummen. Sinds februari 2016 mag ik me de nieuwe voorzitter van de Kiboe noemen. De reden waarom ik ja heb gezegd is dat ik vind dat de Kiboe een mooie combinatie is van een kinderboerderij voor jong en oud en een zinvolle en leuke dagbesteding voor mensen met een beperking en een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het is een kinderboerderij voor en door de gemeenschap. De kinderboerderij wordt gerund door vele vrijwilligers en heeft zijn bestaansrecht door de bijdragen van burgers, verenigingen en bedrijven in de gemeente. Daar zijn we trots op! Er ligt al een goede basis, ik hoop de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren om deze basis te verstevigen en bestendigen. Maar ook  door de activiteiten voor de gemeenschap verder uit te breiden en Kiboe nog meer een gezicht te geven. We doen al heel veel, dat is niet altijd voor iedereen bekend.

Frederike van Nieuwenhuizen
Frederike van NieuwenhuizenBeheerder
Is in 1981 in Eerbeek komen werken als opticienne bij de plaatselijke optiekzaak, en is in september 2005 gestart als vrijwilligster op verzoek van Jet van Vreeswijk en Jaap Bos en omdat er toen ook al een enorm tekort aan volwassen-vrijwilligers was. Ze heeft in oktober 2007 de taak van beheerder op zich genomen op verzoek van het toenmalige bestuur. Sinds september 2006 na haar 25 jarig jubileum als opticienne werkt ze niet meer en kan ze zich fulltime bezighouden met de kinderboerderij. “We hebben nog heel veel nieuwe plannen met onze kinderboerderij en niet alleen voor de (jeugdige) bezoekers en de cliënten, maar ook voor de dieren willen we zorgen voor aangename ambiance, want dit mooie initiatief hier midden in Eerbeek moet zeker blijven bestaan! Mocht u nog vragen en/of ideeën hebben dan hoor ik dat heel graag van u. Zou u willen komen helpen op de Kiboe als vrijwilliger dan hoor ik dat heel erg graag van u! Onder “Vacatures” en dan “Vacature vrijwilliger” vind u mijn gegevens voor meer informatie.
EMAIL Frederike

Ditteke Minks
Ditteke MinksSecretaris
Ik woon sinds juni 1996 in Eerbeek en mijn dochters zijn hier geboren. Zij zijn opgegroeid met de Kiboe en mijn interesse voor de Kiboe is altijd gebleven ook al zijn onze meiden allang de Kiboe ontgroeid. Gewoon omdat het leuk is zo’n voorziening te hebben in Eerbeek. Een kinderboerderij en een sociale werkplek, een unieke combinatie in onze omgeving. Toen ik hoorde dat er bestuursleden werden gezocht, heb ik niet geaarzeld en ik zit vanaf 10 december 2013 dan ook in het bestuur als secretaris.

Sinds eind 2013 is er heel wat gebeurd op de Kiboe. De boerderij is helemaal verbouwd, zodat we nu boven en op zolder nog meer speelplezier kunnen geven. Ook met slecht weer kunnen kinderen zich nu prima vermaken en over de dieren leren, zonder nat te worden. De papa’s en mama’s, opa’s en oma’s kunnen nu ook een kopje koffie of thee bij ons drinken in de warme boerderij of bij lekker weer op het terras. Het plezier om de dieren te zien, te knuffelen en te verzorgen is gebleven. Zo leuk om betrokken te zijn geweest bij het vernieuwen en in stand houden van de Kiboe. Dat blijf ik ook nog wel een tijdje doen, daar blijf ik tijd voor vrij maken, want we hebben nog steeds leuke ideeën voor de toekomst.

EMAIL Ditteke

Patrick Mensing
Patrick MensingPenningmeester
Naar mijn mening is Eerbeek een heerlijk dorp om op te groeien, ik spreek dan ook uit eigen ervaring. Ik ben van mening dat jonge gezinnen en ouderen in Eerbeek het beste tot recht komen met de faciliteiten en rust die het biedt. De Kiboe sluit hier perfect op aan.
Inmiddels ben ik zelf tweemaal vader; een zoon Mees van november 2013 en een dochter Fé van juni 2015. Ik wil ze graag zoiets moois als de Kiboe meegeven. Mees is er al geregeld te vinden met opa en oma. De ‘Nijn’, ‘Eend’, ‘Boe’ en Bèhhs’ vliegen dan om je oren. Mooi toch?
Naast het zorgen van een leuke faciliteit aan de lokale bevolking is het heel dankbaar om te zien hoe de Cliënten – en medewerkers – van Pluruyn op de Kiboe werken. Ze bloeien er op, hebben plezier en je kunt heel erg met ze lachen.
De Kiboe heeft in het verleden ‘ups and downs’ gekend. Maar is door alle moeilijke tijden heen gekomen door een brede groep aan vrijwilligers. Maar daarbij mag ook het bedrijfsleven en ‘De vrienden van de Kiboe’ niet vergeten worden door de nodige financiële bijdragen. ‘De Kiboe is van ons allemaal.
Als penningmeester kan zeggen dat we de laatste jaren weer financieel gezond zijn geworden en dat zonder subsidie, iets om trots op te zijn! Maar we zijn er zeker nog niet. Nu is het tijd om te oogsten: om de regio nog meer terug te geven, een interessante activiteitenkalender op te zetten en om de samenwerkingen binnen de regio te intensiveren.
Ik zie jullie graag op de Kiboe!

EMAIL Patrick