Ezel

Ezel

‹  Terug naar overzicht Dieren

Ezels zijn intelligente dieren die erg van aandacht en knuffelen houden. Ze moeten met soortgenoten gehouden worden anders kunnen ze wegkwijnen van eenzaamheid. Ze hebben een weiland en een schuilstal nodig. Ezels kunnen wel vijfendertig jaar oud worden. Ezels zijn net als paarden hoefdieren, maar hebben veel langere oren en kortere manen en een andere staart.
Hoewel ze oorspronkelijk uit subtropische gebieden komen, hebben ze zich prima aangepast aan onze weersomstandigheden. Hoewel ezels altijd als dom en koppig versleten worden, zijn het eigenlijk juist slimme dieren. Het geluid dat ezels maken heet balken.

Onze twee ezels zijn dikke vriendinnen, ze zijn altijd samen. De ene is grijs en heet Sabine, de andere is zwart en heet Pippie. Ze schelen 10 dagen in leeftijd en zijn nu allebei 12 jaar oud. Alle ezels hebben een kruis op hun rug, bij Sabine kan je dat goed zien omdat ze grijs is, maar bij Pippie zie je het niet vanwege haar zwarte vacht. Ezels eten hooi en gras. Een vrouwtjes ezel heet een merrie en een mannetje een hengst, net als bij paarden. Als je een paard en een ezel laat paren komt daar een muilezel of muildier uit. Onze ezels vinden het fijn om geknuffeld te worden.

‹  Terug naar overzicht Dieren
voor iedereen