Konijn

Konijn

‹  Terug naar overzicht Dieren

Alle konijnenrassen stammen af van het gewone Europese wilde konijn. Een konijn behoort tot de familie van de haasachtigen en is dus, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen knaagdier. De Romeinen zijn er als eerste toe over gegaan om konijnen als huisdier te gaan houden. De eerste echte tamme konijnen werden gefokt in Franse kloosters. Konijnen zijn actieve, slimme dieren die samen met soortgenoten gehouden moeten worden. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de dieren samen rondrennen, lekker bij elkaar liggen, of elkaar wassen. De meeste konijnen vinden het wel leuk om geaaid te worden, maar willen dan het liefste met vier pootjes op de grond blijven staan.

Op de Kiboe hebben we verschillende soorten konijnen o.a. : dwergkonijnen, Nederlandse Hang-oor Dwergkonijnen en haaskonijnen. We zijn er erg trots op dat al onze konijnen in kleine groepjes in weitjes of rennetjes zitten! Konijnen zijn namelijk echte groepsdieren en houden er van om elkaar te verzorgen en samen rond te rennen. Daar hebben ze bij ons ruimte genoeg voor.
Konijnen krijgen bij ons speciale konijnenkorrels, geen gemengd voer want daar eten ze alleen de lekkere “snoep “dingen uit. Ook krijgen ze heel veel hooi, want dat is het belangrijkste voer voor konijnen. Groen voer geven we altijd in kleine hoeveelheden en nooit koolsoorten of sla.
Onder begeleiding mag je bij de konijnen in de weitjes, maar ze mogen niet opgepakt worden.
 

‹  Terug naar overzicht Dieren
voor iedereen