Volière

Volière

‹  Terug naar overzicht Dieren

In onze prachtige volière zitten veel verschillende vogelsoorten. De volière is verdeeld in vier afdelingen met elk een binnen en een buiten gedeelte. Het buiten gedeelte is heel ruim en goed te bekijken en in de vier afdelingen zitten zowel kromsnavelige vogels zoals parkieten en valkparkieten als rechtsnavelige vogels zoals kanaries, zebravinken, duiven en Mexicaanse roodmussen. Het binnen gedeelte is niet toegankelijk voor publiek. De grote grijze en gele vogels, helemaal links, zijn valkparkieten; slimme vogels die heel veel geluiden kunnen nadoen, zoals beltonen van mobieltjes.

In de tweede buitenren zitten de felgekleurde zebravinken met hun mooie rode snaveltjes en hun gezellige trompetter-geluiden. In deze ren zitten ook prachtig fluitende gele kanaries en diamant- en tortelduifjes.

In de derde en grootste volière zitten grasparkieten in allerlei kleuren, van wit, geel, groen, blauw, grijs tot paarsblauw. Met hun vrolijke getwitter en geschreeuw zorgen zij voor veel levendigheid.

In de laatste, meest rechtse, volière zitten Mexicaanse Roodmussen, mooie vogeltjes die sprekend lijken op onze wilde mussen, maar dan met rode keeltjes. Ook zitten er rijstvogels met prachtige tekening rond hun kop en dikke rode snavels. Kortom bij de volière is het een gefluit en getetter van jewelste, en dus altijd wat te beleven.

‹  Terug naar overzicht Dieren
voor iedereen