Verzorgers

Verzorgers

Verzorgers

Al ruim twintig jaar bestaat de kinderboerderij, nu dorpsboerderij, in Eerbeek. De verzorging van de dieren gebeurt op doordeweekse dagen door de deelnemers van de dagbesteding van Zigtrijk en in de weekeinden door een vast team van vrijwilligers, onder leiding van een beheerder.

De verzorging van de dieren is een belangrijk onderdeel van de dorpsboerderij en wij vinden het dan ook van groot belang dat alle dieren de benodigde aandacht krijgen.

Jaren geleden hebben we als team besloten dat wij onze dieren op een andere manier houden dan andere kinderboerderijen. We willen daarmee ook een duidelijk statement maken naar onze bezoekers; een dier schaf je aan om voor te zorgen zolang het leeft en niet om weg te doen als het niet meer leuk is of oud wordt. Dus blijven onze dieren bij ons tot het einde van hun leven en zorgen wij er zo goed voor dat ze heel oud worden.

Voor de verzorging van al die dieren zijn we op zoek naar aanvulling in ons vrijwilligers-team, zowel in het weekend als doordeweeks en er is plek voor volwassenen en in het weekend voor kinderen vanaf 12 jaar.

Ook voor het beheerders-team zijn we op zoek naar mensen die bereid zijn soms ook buiten openingstijden en 's avonds voor onze dieren te zorgen en te helpen met bijvoorbeeld het toedienen van medicatie en het verzorgen van zieke dieren.

Verder is het beheerders-team verantwoordelijk voor onder andere het bestellen van voer, registeren van de dieren, zorgdragen voor de jaarlijkse vaccinatie van de dieren, bezoek dierenarts, begeleiden, controleren en signaleren van de gezondheid van de dieren en het welzijn bewaken voor al onze dieren. Een erg belangrijke lijst van taken die vraagt om een team van minstens drie persoenen die al deze taken met goed onderling overleg kunnen bewerkstelligen.

Wij zijn op zoek naar mensen die op de eerste plaats een passie hebben voor dieren en daarnaast in het bezit zijn van een diploma dierverzorging of paraveterinair of die opleiding hebben gedaan. En enige ervaring hebben met het houden en hanteren van één of meerdere van onze diergroepen (pluimvee, knaagdieren en konijnen, paarden en ezels, schapen en geiten en volière vogels). Het is de bedoeling om een team te vormen waarin alle expertise gekoppeld wordt, zodat er altijd met elkaar overlegd kan worden bij problemen het het oplossen daarvan.

Ben jij de persoon die we zoeken en die ons beheerdersteam wil komen versterken?
Neem dan contact met ons op via info@kiboe.nl

voor iedereen