Werkzaamheden

Werkzaamheden

De dagelijkse werkzaamheden

Op Dorpboerderij Kiboe is er voor iedereen, zowel jong als oud, wel wat te doen. Dit kan binnen in de boerderij zijn als daarbuiten. Wie het leuk vindt kan helpen met het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein. 

De deelnemers van de dagbesteding verzorgen onder begeleiding van een begeleider de dieren. Ze geven ze eten en water, verschonen de hokken en de stallen, en kijken elke dag of alle dieren in orde zijn. In het weekend kun je als vrijwilliger een bijdrage leveren.Het terrein wordt aangeharkt, geveegd en onderhouden. De bedoeling is dat er een kweekkas, moes en/of bloementuin komen, die ook verzorgd en onderhouden moeten gaan worden. Genoeg te doen dus!

En daarnaast kunnen er allerlei activiteiten in de boerderij worden ondernomen. In alle huiselijkheid kan men elkaar hier ontmoeten, relaxen onder het genot van koffie of thee en wordt er gezamenlijk geluncht. Daarnaast kunnen er in de ruime boerderij allerlei activiteiten worden georganiseerd samen met de mensen van de dagbesteding.  

Als er ideeën of behoeften zijn wordt er naar de mogelijkheid gekeken om hier op in te spelen. Kortom, Dorpsboerderij Kiboe biedt plek voor iedereen!

voor iedereen